Από τον χυμό των μήλων με κλασική ζύμωση παίρνουμε τον μηλίτη οίνο. Αυτός με την σειρά του θα μετατραπεί σε ξύδι (μηλόξυδο) μέσα από οξικές διαδικασίες που μετατρέπουν την αλκοόλη σε οξικό οξύ.
Το μηλόξυδο, σαν οξύ, έχει διουρητικές και αντισηπτικές ιδιότητες που καθαρίζουν εσωτερικά την πεπτική οδό και εξωτερικά, απολυμαίνει πληγές και εκδορές.
Στο μη φιλτραρισμένο , μη παστεριωμένο μηλόξυδο το φυσικό ίζημα (μούργα) περιέχει πηκτίνη, ιχνοστοιχεία, φιλικά βακτήρια και ένζυμα. Η πηκτίνη αυτή προάγει ένα υγιές έντερο, ο φώσφορος εμποδίζει τον σχηματισμό σηπτικών βακτηρίων και το κάλιο ισορροπεί την ανάπτυξη, ενυδατώνει τα κύτταρα, ισορροπεί το νάτριο και βοηθά στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Το μηλόξυδο είναι αποτελεσματικό στον έλεγχο του σωματικού βάρους.
Το φιλτράρισμα και η παστερίωση του μηλόξυδου αδρανοποιούν τα φιλικά προς το έντερο βακτήρια, την πηκτίνη και τα ένζυμα.
Χειροποίητη μοναστηριακή κεραλοιφή από την Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας Αίγινας με ελληνικό αγνό παρθένο ελαιόλαδο και μελισσοκέρι.Κατάλλ..
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, εάν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies πατήστε το (Χ) κουμπί δεξιά. Για να μάθετε περισσότερα κάντε κλικ εδώ.